Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Videók

Te magad légy! VII. LIFT promófilm

2012. október 11.-13. között kerül megrendezésre a VII. Leszbikus Identitások Fesztiválja a Cirko Gejzír moziban és a Cökxpon-ban. Workshopok, zenészek, és mi.

A 17. Budapest Pride a Meleg szemmelben

Vasárnap véget ért a 17. Budapest Pride. A Meleg szemmel videoblog, a tavalyi évhez hasonlóan igyekezett bemutatni az LMBTQ kulturális- és filmfesztivál sokszínű programjait. Láthatunk részleteket a megnyitóból, a felolvasóestből, a Rapid Randiból és a workshopokból is.

Gyurcsány üzenete a Budapest Pride Felvonulásra

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke, formálisan független parlamenti képviselő támogató videoüzenetet küldött a Budapest Pride Felvonulásra. A múlt héten pártja a melegházasságot tartalmazó törvényjavaslat majdani benyújtását jelentette be.

Házassági egyenlőséget támogató videó Ausztráliából

Várhatóan decemberben dönthet az ausztrál parlament a házassági egyenlőség kérdéséről. A melegszervezetek kampányának részeként készült el egy videó. Az üzenete rendkívül egyszerű: „Itt az idő. Vessünk véget a házassági diszkriminációnak”.

"Azért támogatom a meleg házasságot, mert konzervativ vagyok!"

"Nem annak ellenére támogatom a melegházasságot, hogy konzervatív vagyok, hanem épp azért, mert konzervatív vagyok" – fogalmazott David Cameron brit miniszterelnök pártja konferenciáján.

Mégis vannak melegek Iránban

Ahmedinezsádnak nincs igaza: mégis vannak melegek Iránban. Legalábbis ez derül ki egy iráni meleg gondolatait közvetítő videóból, mely szeptember 13-án került fel a YouTube-ra.

Lady Gaga halálra szekált meleg rajongója tiszteletére énekel

Nemrég véget vetett életének Jamey Rodemeyer (†14), amerikai meleg tinédzser, aki a piszkálódások ellenére videoblogot indított, hogy erőt adjon sorstársainak - és saját magának is. Következzék az ABC videója a témában.

A DADT eltörlése az Obama-kampány része

Szeptember 19-én életbe lépett Amerikában a „Ne kérdezd, ne mondd meg!” törvény eltörlése, így ettől a naptól fogva nyíltan meleg és leszbikus katonák is szolgálhatnak az amerikai hadseregben.

A Háttér a "Meleg szemmel"-ben

A Meleg szemmel videoblog legújabb epizódja a Háttér Társaságot mutatja be. A vlognak Hanzli Péter ügyvivő, Dombos Tamás szakértő és Balázs Attila, a HIV-vonal vezetője nyilatkozott.

Freddie Mercury újjászületett!

A nem jóját - messze a legjobb Queen-utánzat, amit csak hallani lehetett. Mind a hang, mind a megjelenés tisztára, mintha Freddie lenne. A zseniális, biszexuális énekesnek egyébként idén november 24-én fogunk emlékezni halála 20. évfordulójára.

A rovat RSS csatornája:Tartalom átvétel
2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.