Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Német Big Brother – HIV pozitív párral

A német Big Brother, 10 éves jubileumi adásába beszavaztak egy berlini HIV-pozitív párt is. Carlos és Harald a show-műsorban nyíltan beszél arról is, hogy milyen HIV-pozitívnak lenni. Szereplésükkel szeretnének hozzájárulni a nagyobb mértékű elfogadáshoz.

Január 11-én indult a németországi Big Brother valóság-show az RTL csatornán. A műsor tizenkét újonc beszavazásával kezdődött, akik ezután heteken keresztül élnek a villában, megosztva legféltettebb titkaikat és magánéletük részleteit is a nézőkkel.

A legnagyobb szenzációnak az számít, hogy a tizenkét résztvevő közül két férfi nem hogy csak meleg, s nem is csak egy párt alkot, hanem mindketten HIV-pozitívok is. Carlos („a romantikus Goucho”) a csatorna honlapján közzétett adatlapja szerint 45 esztendős, argentin születésű, ám már 1991 óta Németországban él. Foglalkozását tekintve énekes, s kedvenc időtöltésének a kutyájával való foglalkozás számít. Céljuk a szerepléssel az, hogy bevigyék a közbeszédbe azt, hogy a HIV-pozitívok is emberek, hogy fontos erről a kérdésről beszélni, akár konfrontálódni is, s hogy a HIV-fertőzöttként is lehet teljes értékű életet élni.

Párja, Harald („a latin szerető”) 42 éves, s párjával együtt Berlinben él. Az ő foglalkozása képzett férfiszabó. Mindkettőjük adatlapján az áll a családi állapokról, hogy „házasok” (vélhetően azonban bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek), egymással.

A játékban rajtuk kívül még négy férfi és hat nő vesz részt. A férfiak között található Horts, a tetováló-művész (41), Daniel (19), aki felszolgálóként dolgozik és fodrásznak tanul, a már fodrász Pluto (29) és a rendkívül jóképű Uwe (22), a bármixer és modell (kis képünkön). A lányok között található a pornószínésznő Cora (20), Pisei (18), a kambodzsai születésű modell, a tanuló Eva (23), a kazah születésű Kristina (23), a gasztronómus Iris (42) és Micaela (26), a modell és DJane.

Hanzli Péter

 

 

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.