Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Előbújt az olimpiai rövidpályás gyorskorcsolyázó

A rögbijátékos Gareth Thomas és az úszó Daniel Kowalski után újabb olimpiai sportoló bújt elő: ezúttal az új-zélandi Blake Skjellerup. A téli olimpián Új-Zéland színeiben a 16. helyet megszerző sportoló, az ausztrál DNA magazin interjújában beszélt először melegségéről.

Blake a beszélgetésben elmondta, hogy a melegeknek elsősorban a negatív sztereotípiákkal kell megküzdeniük életük során.

„Már rég előbújtam volna, ha lett volna bárki, akinek a bőrébe beleélhettem volna magam” – mondja a 25 eéves Blake. „De a melegek is sokoldalúak. Én is megfelelek bizonyos sztereotípiának, ahogy Gareth Thomas és Johnny Weir is: csak nem ugyanazoknak. Sosem tudtam magamat Johnny-val vagy Gareth-tel azonosítani, ahogy valószínűleg más fiatal atléták sem. Talán ezek a fiatalok pont bennem fogják megtalálni azt, amivel együtt éreznek. Hiszen minél különbözőbbek az előbújt melegek a palettán, annál nagyobb a választék, annál könnyebb lesz a hajlamukat még fel nem dolgozóknak olyan idolt találniuk, akiben magukat láthatják.”

Blake hivatalos honlapja: http://www.blakeskjellerup.com

fotó: gay.nl

Langer Ármin

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.