Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mr. Gay Europe 2010 – októberben

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Mr. Gay Europe verseny. A helyszín ezúttal Svájc egyik legjelentősebb városa, Genf lesz, s a nemzetközi verseny október 19-24. között kerül megrendezésre, tizenöt ország részvételével (hazánk sajnos ismét nem vesz részt).

A versenynek a város neves szállodája, a Léman Kempinksi Hotel ad otthont. A döntő október 23-án, este lesz a szálloda színháztermében. A versengésnek idén tizenöt résztvevője van; érkeznek Belorussziából (Fehér-Oroszországból), Bulgáriából, Dániából, Észtországból, Finnországból, Franciaországból, Izlandról, Olaszországból, Hollandiából, Romániából, Oroszországból, Spanyolországból, Svédországból, Svájcból és Ukrajnából.

A verseny – a szervezők tanúságtétele szerint - sokkal több, mint egy sima szépségverseny. Itt nemcsak olyan fiatalembert keresnek, akinek csinos arca van és szép teste, hanem a testi szépségen kívül a bírák másra is figyelnek. Fontos a „belső szépség” is, továbbá a versenyzőknek az alábbiakra is figyelniük kell:

Érdeklődést kell mutatniuk a világ és a körülöttük lévő emberek iránt;

Türelmesnek, megértőnek és figyelmesnek kell lenniük;

Nem szabad megijedniük a változásoktól, vagy a dolgok és az emberek eltérő saját „referencia-keretetétől”, a különböző tapasztalatoktól vagy kulturális hátterektől;

Intelligens beszélgetés formájában kell tudniuk megfogalmazni gondolataikat, valamint intelligensen kell viselkedniük is;

Szükségük van egy velük született alapvető bájra és csillogásra;

Különlegesnek, de igazinak kell lenniük;

Nyugalmat kell sugározniuk, arrogancia nélkül;

Képesnek kell lenniük arra, hogy megválasztásuk után – mintegy reklámarcként – egy céget képviseljenek;

Legyenek a jóság nagykövetei;

Legyenek a fiatalemberek „kvintesszenciája” és egy kicsit többek is…

A Mr. Gay Europe versenyt 2005-ben rendezték meg először, s azóta minden évben megrendezésre kerül. A versenyt Morten Ruda találta ki, így Norvégia volt a rendező ország. 2006-ban Rotterdam volt a helyszín, s a versenyt a magyar Gyöngyösi Nándi nyerte. Ennek köszönhetően egy évvel később mi rendezhettünk a versenyt. Akkor, a Bohemian Alibi, illetve Desirée Dubonet által rendezett, a Pride Island Europe nevű rendezvény keretében lebonyolított versenyen a német Jackson Nettó nyert. 2008-ban ismét Budapest volt a helyszín (a licenszjogok megvásárlása okán), viszont a verseny – részben – az akkori melegfelvonulás megtámadása miatt botrányba fulladt. Akkor a spanyol Antonio Pedro Almijez végzett az élen. A 2009-es oslói viadalon ismét az ibériai ország vitte el a pálmát, a 26 éves tanuló, Sergio Lara személyében. Magyarországot 2005-ben Kyan, 2006-ban Gyöngyösi Nándi, 2007-ben Ladányi Ádám, 2008-ban Gyökeres Péter képviselte (tavaly azonban nem vettünk részt).

A következő napokban párosával haladva be is mutatjuk a jelölteket! Bővebb információk a Mr. Gay Europe honlapján!

fotók: mrgayeurope.com

Hanzli Péter

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.