Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Minden tízedik tinédzser meleg

Egy, a közelmúltban a Pediatrics című folyóiratban megjelent tanulmány szerint tíz szexuálisan aktív tizenévesből egy (pontosabban a megkérdezettek 9,3 százaléka) azonos nemű partnerrel él szexuális életet. Minderről a Reuters hírügynökség is tudósított. A tanulmány mintegy 17 ezer New York-i fiatal szexuális viselkedését vizsgálta.

A kutatás egyik legfontosabb célja egyébként az volt, hogy megismerhessék a mai amerikai fiatalság szexuális életének jellemzőit, s ennek révén csökkenthessék a HIV-vírusnak kitett kockázatot is, ugyanis az utóbbi években rendkívül drámai módon megugrott az új HIV-fertőzöttek száma a tinédzserek között. A legújabb amerikai statisztikák szerint a jelenleg regisztrált 18 millió HIV-fertőzött több mint fele a 15 és 24 éves korosztályból kerül ki. S a számok azt mutatják, hogy ismét emelkedik a HIV-fertőzötteken belül a melegek és a biszexuálisok aránya is.

Az is kiderül azonban a kutatásból, hogy a szexuális életet élő fiatalok mintegy harmada saját maga kezdeményezi a szexuális érintkezést, gyakran azonban erőszakos módon (a heteroszexuális és a homoszexuális kapcsolatok esetében egyaránt). Elizabeth Saevits, a Brit Columbiai Egyetem munkatársa szerint ennek az az oka, hogy rendkívül hiányos a szexuális nevelés a fiatalok körében, s bizony a meleg és biszexuális kapcsolatokat sem ismerik kellőképpen a tinédzserek.

fotó: altfg.com

Hanzli Péter

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.