Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Transzvesztita szépségverseny Oroszországban

December 8. és 9. folyamán kerül sor Oroszország egyik első transzvesztita szépségversenyére, Szaratov városában. A Miss Travesty Volga 2010 névre keresztelt verseny házigazdája az Oroszország-szerte ismert Liliana Kovani lesz, aki egyben a transzvesztita paródia specialistája.

A verseny hivatalos honlapján már el is kezdődött a jelentkezési folyamat, s a döntőnek már külön plakátja is létezik (lásd. a képet). Az alapfeltétel a betöltött 18. életév, valamint valamelyes színpadi tapasztalat. A versenyen a résztvevők bebizonyíthatják transzvesztita előadói képességeiket, s azon kívül, hogy értelmesen ki is kell magukat tudni fejezni, a komikai képességek felvillantása is alapvető. Jelentkezni egyénként december 5-éig lehet.

A versenynek a szaratovi Club Fiesta Brava ad otthont. December 8-án lesz a selejtezőkör, s az azt követő napon az ünnepélyes döntőt is magában foglaló show-műsor. Az est végén derül ki, hogy ki is lesz Miss Travesty Volga 2010.

Az est házigazdája az Oroszország szerte közismert, zömmel Moszkvában fellépő transzvesztita előadó, Liliana Kovani, akinek egyébként kifejezetten a paródia a specialitása. A fiatal transzvesztita hazája talán legnépszerűbb meleg szórakozóhelyi előadójának számít, aki elsősorban a Meleg Broadway című darabban nyújtott alakításával szerezte hírnevét (a cikk végén egyik fellépésének felvétele látható).

A versenynek otthont adó Szaratov egyébként az Oroszországi Föderáció 15. legnépesebb városa, mintegy 850 ezer lakossal. A Volgográdi víztározó közelében fekvő város 850 km-re található Moszkvától, a Volga folyó partján terül el, mintegy 40 km hosszúságban (innen a szépségverseny neve is). Nyelvészek szerint a város nevének legvalószínűbb eredete az őslakos tatár-mongol nyelvű Szar-tau («сары» – «тау», sárga halom) szavakból ered.

fotó: gay.ru

GayBatman

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.