Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Erőtlen ürügy a Budapest Pride felvonulás betiltása

A Human Rights Watch New York-i székhelyű nemzetközi emberi jogi szervezet felszólította a magyar rendőrséget, hogy változtassa meg azt a határozatot, amely megtiltja a nyári melegfelvonulás tervezett útvonalának a használatát.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A szervezet honlapjának keddi nyilatkozatában a HRW kelet-európai és balkáni kutatója úgy vélekedik, hogy a közlekedés aránytalan akadályozására való hivatkozás csak "erőtlen ürügy", mert "a közlekedés miatt más felvonulásokat nem állítottak le ugyanezen az útvonalon".

A HRW úgy véli, hogy a rendőrségnek engedélyeznie kell a tervezett menetet, kötelessége megkönnyíteni a békés haladását, és meg kell védenie a résztvevők biztonságát, el kell érnie, hogy a melegek ellen tüntetők ne tudják megzavarni a felvonulást.

A szervezet az állásfoglalásban emlékeztet rá, hogy az előző évben a rendőrség hasonló határozatot hozott, de azt a bíróság felülvizsgálta. A bíróság döntése ellenére a HRW úgy látja, hogy "Magyarországon az elmúlt két évben fokozódtak a korlátozások az emberi jogok területén".

forrás: MTI

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.