Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A Gobbi Hilda Filmklub januári programja

Egy ütős doksival indítjuk ezt az évet: JAN KALAUZA KEZDŐKNEK (Ian’s coming out, 2011, Nagy-Britannia, 75 min, angol, magyar felirattal). A film után Turai Katalinnal, a társadalmi nemek tudományának doktoranduszával, dr. Kovács Mónika szociálpszichológussal és Németh Ádám pszichológus-hallgatóval beszélget Kis Katalin moderátor, dzsenderkutató. A vetítés helye: Vis Major Kávézó (Szt. István krt. 2., bejárat a Pozsonyi utca felől) Ideje: Január 5. szombat, este 6 órától.

Ötvenévesen, 23 év házasság után, Jan elindul felfedezni, mit jelent leszbikusnak lenni. Útja során ötleteket és történeteket gyűjt be régi motorosoktól, „aranycsillagos”-októl, fiataltól, időstől, pároktól, szingliktől és hozzá hasonló újoncoktól, akik még finomítják a melegradarjukat. Jan útjába ejt minden jelentős leszbikus központot Amerikában, és interjút készít számos vállalkozóval, előadóművésszel, aktivistával és leszbikus celebbel.

A film után Turai Katalinnal, a társadalmi nemek tudományának doktoranduszával, dr. Kovács Mónika szociálpszichológussal és Németh Ádám pszichológus-hallgatóval beszélget Kis Katalin moderátor, dzsenderkutató.

A vetítés helye: Vis Major Kávézó (Szt. István krt. 2., bejárat a Pozsonyi utca felől)

Ideje: Január 5. szombat, este 6 órától

A mozi díjtalan, adományokat elfogadunk!

A Gobbi Hilda Filmklub a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Vis Major Kávézó közös programja. Médiatámogató: frissmeleg.hu, Szimpozion,

NaNE levlista Labrisz & Vis Major Kávézó

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.