Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Biszexuális? Meleg? Heteró? Ettől függhet a szemétdíj?

A nemi irányultságra is rákérdezett egy lakossági szemétszállításhoz kapcsolódó felmérésen Birmingham önkormányzata, amivel igencsak meghökkentett és feldühített jó pár lakost. A netes kérdőív fő témája ugyan a szelektív gyűjtés és a szeméttárolás volt, ám azt is firtatta, hogy a válaszoló hetero-, homo- vagy biszexuális-e. "Mi köze van a szexuális irányultságnak vagy a vallásnak a kukákhoz?! Törődjön az önkormányzat a maga dolgával!" - idézett példaként egy 40 éves lakost, Cyril Mayerst a The Daily Mirror című brit lap.

Az önkormányzat azt mondja, hogy szokvány felmérésről van szó, amelyen feltüntették, hogy nem kötelező a kérdésekre válaszolni. Nem ez az első eset, hogy Birmingham városatyái és -anyái közfelháborodást vagy közröhejt keltenek. 2008-ban 6 ezer kilométerrel "elnézték" városukat: az ismert brit település helyett a kevésbé ismert amerikai - alabamai - Birmingham légi felvételét nyomtatták ki 720 ezer példányban. A fotó egy szórólapon szerepelt, amelyen az önkormányzat köszönetet mondott a lakosságnak a szelektív hulladékgyűjtésért és a szemét újrahasznosításáért.

A baklövésre egy lakos hívta fel a figyelmet. "Hihetetlen, hogy senki sem vette észre a városházán. Hát ki ellenőrzi ezeket?!" - dühöngött a Daily Mirror című brit lapnak. Az önkormányzat tovább dagasztotta önnön "sarát" azzal, hogy először nem ismerte be hibáját, hanem azzal állt elő: a fotó csupán jelképe egy városnak, mindegy melyik van rajta. Később aztán elismerte a testület szóvivője a baklövést, ám hozzátette, hogy a szórólapon a szöveg a lényeg, az meg stimmel.

A birminghami városháza amúgy rendre hadilábon áll Birminghammel. 2010-re odáig jutott, hogy még leírnia sem sikerült helyesen saját városának nevét egy szórólapon.

fotó: MTI

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.